"Nie" dla kolczatek!

dodano 2016-10-04 20:50 w kategorii: Powiatowe

Zakładając psom kolczatki, krzywdzimy je - przekonują  łódzcy samorządowcy. Wśród propagatorów kampanii dotyczącej traktowania zwierząt są przewodniczący Rady Miejskiej Tomasz Kacprzak, radni Małgorzata Moskwa-Wodnicka, Monika Malinowska-Olszowy i Kamil Deptuła, wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela, aktor Kamil Maćkowiak, przedstawiciele Straży Miejskiej w Łodzi i schroniska dla zwierząt przy ul. Marmurowej. - Nie należy też porzucać zwierząt - mówią.

Wkrótce w przestrzeni miejskiej pojawią się plakaty z hasłami przestrzegającymi przed niewłaściwymi zachowaniami wobec czworonogów. Na plakatach pojawia się również hasło „bądź przyjacielem", które jest nazwą całej kampanii. W ramach kampanii, oprócz części outdoorowej, wyprodukowane zostaną również gadżety promujące łódzkie schronisko oraz gadżety dla dzieci, które wykorzystywane będą podczas akcji edukacyjnych (m.in. kredki i kolorowanki).

Miasto zamierza wydać promocję akcji około 200 tys. zł - z Budżetu Obywatelskiego. W tej chwili rozpoczynają się procedury związane z przetargiem.

Wkrótce uruchomiona zostanie strona www.lodz.pl/przyjaciel na której znajdą się wszystkie informacje dotyczące kampanii.

Więcej w materiale filmowym:

Źródło: