Walne Zebranie Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu - uchwała o poparciu protestu niepełnosprawnych i ich opiekunów w Sejmie!.

W dniu 26.04.2018r. odbyło się Walne Zebranie Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu, podczas którego przyjęto do SLD 7 nowych członków. Ponadto obecni na zebraniu członkowie Koła podjęli jednogłośnie uchwałę popierającą protest niepełnosprawnych i ich opiekunów w Sejmie. Treść uchwały stanowi załącznik do niniejszego komunikatu.

Ponadto podczas zebrania omówiono stan przygotowań obchodów święta 1 Maja, organizowanych wspólnie z Radą Powiatową SLD i organizacjami związkowymi, a także wstępne wyniki konsultacji z członkami Koła i mieszkańcami miasta w sprawie programu rozwoju Nowego Sącza i regionu. Obszerny dokument w tym zakresie przygotował i przedstawił Kol. Marek Hebda, pełniący rolę nieformalnego rzecznika prasowego naszego Koła. Obecni na zebraniu zobowiązali się do aktywnego w miarę możliwości udziału w obchodach Święta Pracy i wsparcia organizatorów.

Komunikat w sprawie obchodów święta 1-Maja został trzy dni temu zamieszczony na stronie naszego Koła na Facebooku przez Kol. Marka Hebdę - założyciela tej strony. Treśc komunikatu jest następująca:

"Zarząd Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu - serdecznie zaprasza swoich Członków wraz z Rodzinami na reaktywowane po kilku latach obchody Święta Pracy w Nowym Sączu. Spotkajmy się o godzinie 14.00 na nowosądeckim Rynku - pod Ratuszem a następnie o godz. 16.00 na 1-majowym pikniku w Pensjonacie "MAJA" przy ul. Nadbrzeżnej 40. Serdecznie zapraszamy Mieszkańców Nowego Sącza w imieniu Rady Powiatowej SLD i Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu na obchody ŚWIĘTA PRACY w NOWYM SĄCZU - 1 MAJA 2018 r."

Przewodniczący Koła nr 5 SLD

Tadeusz Huryn

Uchwała Koła nr 5 SLD copy

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.