Sądecka Lewica w pikiecie solidarności z protestującymi w Sejmie!

W dniu 30.04.2018r. na rynku sądeckim od godz. 18.00 przedstawiciele Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu, na czele z jego przewodniczącym Kol. Tadeuszem HURYNEM, brali udział w pikiecie solidarności popierającej protest niepełnosprawnych i ich opiekunów w Sejmie, trwający już od kilkunastu dni. Pikietę przygotowali rodzice i opiekunowie niepełnosprawnych, którzy podobny protest zorganizowali w dniu 25.04.2018r. w tym samym miejscu z udziałem niepełnosprawnych. Tym razem pikieta odbyła się bez udziału niepełnosprawnych, a udział w niej wzięło około 40-45 osób, niektórzy z małymi dziećmi. Byli przedstawiclele Kod-u, Nowoczesnej, a także innych ugrupowań. Przewodniczący naszego Koła Kol. Tadeusz HURYN przekazał na ręce organizatorów pisemną treść uchwały Koła solidaryzującej się z protestującymi w Sejmie (została już wysłana do Sejmu) podjętej podczas Walnego Zebrania w dniu 26.04.2018r. (Treść uchwały w formie skanu została opublikowana w poprzednim artykule na portalu SLD - podstrona Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu, a także na Facebooku).

Do komunikatu dołączamy kilka zdjęć dokumentujacych pikietę solidarnosci.

Z up. Przewodniczącego opracował

Jerzy JANKOWSKI

20180430 18114520180430 18122720180430 18142420180430 18215520180430 18220120180430 182222

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.